Izabelu su stvorili naš tata Joža i mama Jožica, koji su karijeru započeli u najpoznatijim zagrebačkim restoranima, Dubrovniku i Gradskom podrumu. U njihovo vrijeme još je bila živa tradicija stare zagrebačke gastronomije, čiji su se specijaliteti svakodnevno nudili gostima. Na toj osnovi, tata se upustio u samostalni rad, pa je tako nastala Skela.
Izabelu su stvorili naš tata Joža i mama Jožica, koji su karijeru započeli u najpoznatijim zagrebačkim restoranima, Dubrovniku i Gradskom podrumu. U njihovo vrijeme još je bila živa tradicija stare zagrebačke gastronomije, čiji su se specijaliteti svakodnevno nudili gostima. 
Na toj osnovi, tata se upustio u samostalni rad, pa je tako nastala Skela.
To je bio restoran koji je tata otvorio skupa s prijateljem Francom Kolarom, u tada novom naselju na Savici. No, usprkos zgradi, koja je bila novogradnja, Skela je vukla za sobom sedamsto godina tradicije. Nalazila se na mjestu gdje je nekad plovio Kraljevski brod, skela koja je povezivala dvije obale Save sve do devetnaestog stoljeća. Tu danas stoji Most slobode. U Skeli se pročuo Skelarski odrezak, Steak Savica i druga jela, koja su vukla porijeklo iz vremena kad se u Zagrebu jelo samo zagrebačko, jer je svijet bio puno manji nego je danas.
To je bio restoran koji je tata otvorio skupa s prijateljem Francom Kolarom, u tada novom naselju na Savici. No, usprkos zgradi, koja je bila novogradnja, Skela je vukla za sobom sedamsto godina tradicije. Nalazila se na mjestu gdje je nekad plovio Kraljevski brod, skela koja je povezivala dvije obale Save sve do devetnaestog stoljeća. Tu danas stoji Most slobode. U Skeli se pročuo Skelarski odrezak, Steak Savica i druga jela, koja su vukla porijeklo iz vremena kad se u Zagrebu jelo samo zagrebačko, jer je svijet bio puno manji nego je danas.
Naravno, nas dvojica braće nismo ni mogli postati ništa drugo nego ugostitelji. Uostalom, mama nam je i doma spremala takve oblizeke, da nam je svaki ručak bio mali praznik. Obojica smo krenuli u ugostitelisku školu i od prvog smo dana svoju struku naukovali uz roditelje. Možemo reći da smo, u trenutku kad je tata otvorio Izabelu, o gastronomiji već znali dosta, a da smo taj posao već voljeli neizmierno.
Naravno, nas dvojica braće nismo ni mogli postati ništa drugo nego ugostitelji. Uostalom, mama nam je i doma spremala takve oblizeke, da nam je svaki ručak bio mali praznik. Obojica smo krenuli u ugostitelisku školu i od prvog smo dana svoju struku naukovali uz roditelje. Možemo reći da smo, u trenutku kad je tata otvorio Izabelu, o gastronomiji već znali dosta, a da smo taj posao već voljeli neizmierno.
Ovdje, na padini badelova brijega, s pogledom na obronke Medvednice. Počtkom devedesetih bila je samo naša obiteljska kuća. Zanimljivo je znati, i svi to vole čuti: Izabela je prvi ugostiteliski objekt prijavljen, 1991. godine u Ministarstvu gospodarstva novostvorene Republike Hrvatske. Dakle, nije bez temelja reći: mi smo, na neki način, prvi hrvatski restoran. Tata je posao započeo u podrumu, koji je i danas čvrsta jezgra naše ponude. S vremenom smo puno izgradili. Danas Izabela ima veliku blagavaonicu, galeriju, lovački salon, natkrivenu terasu, lijepi perivoj i prostrano parkiralište, ali je naš vinski podrum i dalje jedno od nailjepših utočišta za sladokusce.
Ovdje, na padini badelova brijega, s pogledom na obronke Medvednice. Počtkom devedesetih bila je samo naša obiteljska kuća. Zanimljivo je znati, i svi to vole čuti: Izabela je prvi ugostiteliski objekt prijavljen, 1991. godine u Ministarstvu gospodarstva novostvorene Republike Hrvatske. Dakle, nije bez temelja reći: mi smo, na neki način, prvi hrvatski restoran. Tata je posao započeo u podrumu, koji je i danas čvrsta jezgra naše ponude. S vremenom smo puno izgradili. Danas Izabela ima veliku blagavaonicu, galeriju, lovački salon, natkrivenu terasu, lijepi perivoj i prostrano parkiralište, ali je naš vinski podrum i dalje jedno od nailjepših utočišta za sladokusce.

Kontakt podaci

Vinogorska 55, 10360, Sesvete

Tel: +385 01 2006 373